Kommunstyrelsen har nu beslutat om att skjuta till nästan 50 miljoner kronor för att utveckla Skrylleområdet.

Kommunstyrelsen har nu beslutat om att skjuta till nästan 50 miljoner kronor för att utveckla Skrylleområdet. Foto: Pressbild/Lunds kommun

Satsar 50 miljoner kronor på att utveckla Skrylleområdet: "Ett glädjande lyft"

Bland annat ska tillgängligheten med buss förbättras

SKRYLLE.

De senaste åren har Skryllegården haft runt 600 000 besökare årligen. Den populära motions- och friluftsanläggningen lockar fler besökare för varje år, och för att möta den ökningen har kommunstyrelsen nu avsatt 49,9 miljoner kronor till investeringar som ska utveckla området.

Av
Anja Degerholm

I våras beslutade kommunfullmäktige om att ta fram en uppdaterad utvecklingsplan för området. Planen är nu klar och den omfattar fem områden, bland annat Naturum, närområdet kring Skryllegården, ekonomibyggnaderna och de befintliga byggnaderna på området samt tillgängligheten med buss.

Serviceförvaltningen har fått i uppdrag att genomföra dessa förslag och budgeten ligger alltså på 49,9 miljoner kronor. Investeringen ska in i investeringsplanen för åren 2021-2025.

– Det är glädjande att Skrylle äntligen får det lyft som behövs. Det är däremot viktigt att fortsätta utvecklingen av Skrylle i sin helhet, till exempel utvecklingen av restaurangen. Skrylleområdet är väldigt välbesökt och betyder mycket för många besökare i olika åldrar, säger kommunalrådet Inga-Kerstin Eriksson (C) i ett pressmeddelande.

Publicerad 04 October 2019 06:00