Petra Gipp ställer ut i domkyrkan i Lund.

Petra Gipp ställer ut i domkyrkan i Lund. Foto: Camilla Lindqvist/Mathias Johansson

Gipsskulpturer av Petra Gipp tar plats i domkyrkan

Utställningen öppnar i samband med Konstkvällen

LUND.

"Kroppen och rummet". Det är titeln på konstnären och arkitekten Petra Gipps utställning som öppnar i domkyrkan i samband med Konstkvällen.

Av
Anja Degerholm

Petra Gipp är utbildad vid Det Kongelige Danske Kunstakademi i Köpenhamn och Arkitekturskolan i Stockholm. Hennes verk har ställts ut runtom i hela världen och publicerats i en mängd olika böcker och tidskrifter. Hon har nominerats till det prestigefyllda Mies van der Rohe Award två gånger, för verk på Kivik Art Centre och Bruksgården i Höganäs. Hon är även ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna.

Till domkyrkan i Lund tar hon med sig gipsskulpturer av rum eller byggnader som hon har ritat som arkitekt. En utställningen där kroppar, volymer, rum och mellanrum möts.

Utställningen öppnar klockan 17, lördagen den 19 oktober. Klockan 18 och 19 blir det lyrikläsning i utställningen, klockan 20 sjunger damkören Korallerna och klockan 21 håller prästen Lena Sjöstrand i en mässa. Utställningen pågår den till och med den 7 november.

Konstkväll Lund arrangeras av Konstföreningen Aura på Krognoshuset med stöd av Lunds kommun. Årets konstkväll äger alltså rum den 19 oktober och pågår klockan 17–22. Då öppnar Lunds gallerier och konstinstitutioner upp för en kväll. Fri entré.

Publicerad 08 October 2019 15:44