Gamla tingsrätten blir ny adress för Hedda-gymnasiet under ett par år.

Gamla tingsrätten blir ny adress för Hedda-gymnasiet under ett par år. Arkivbild: Mostphotos

Hedda-gymnasiet flyttar tillfälligt till gamla tingsrätten

Flytten går nästa läsår

LUND.

Hedda Andersson-gymnasiet flyttar till gamla tingsrätten. Det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott i måndags.

Av
John Nordh

Flytten till gamla tingsrätten mitt emot polishuset går nästa läsår. Där kommer Hedda-gymnasiet, som idag håller till i Parkskolan, husera fram tills dess att det nya gymnasiet på Svanetomten är inflyttningsklart år 2023, skriver Sydsvenskan. Beslutet togs i kommunstyrelsens arbetsutskott i måndags.

Det är fortfarande oklart vilken adress Svaneskolan kommer att ha i framtiden. Men klart är att skolan i alla fall inte kommer att flytta till Lerbäckskolan.

Enligt Sydsvenskan utreds nu två alternativ: Svaneskolan och Hedda-gymnasiet delar på Svanetomten och innan dess får Svane inrymmas i tillfälliga lokaler, troligtvist på Parkskolan. Det andra alternativet är att Svaneskolan permanent flyttar till Parkskolan. Det skulle tidigast kunna ske år 2021 eller 2022.

Alternativ två skulle innebära att bygget av Hedda-gymnasiet på Svanetomten blir försenat, eftersom Svane stannar kvar på sin nuvarande plats fram tills dess att flytten till Parkskolan sker, skriver Sydsvenskan.

På kommunstyrelsens sammanträde i början av december förväntas politikerna ta beslut om vilket av alternativen som tros bli bäst.

Publicerad 08 October 2019 09:40