Foto: Arkivbild Oskar Elfving Söderström

Ann Heberlein lämnar kultur och fritidsnämnden

Stannar dock kvar i fullmäktige

LUND. Under onsdagsförmiddagen meddelade Ann Heberlein (M) att hon avsäger sig sin plats i kultur och fritidsnämnden. Orsaken uppges vara tidsbrist. "Jag har helt enkelt för mycket att göra. Jag lämnar därför över min plats till någon som har bättre möjlighet att fullgöra uppdraget", säger hon.

Ann Heberlein har suttit som ledamot i kultur och fritidsnämnden sedan valet 2018. Kultur är en av hennes hjärtefrågor, men på senare tid har hon haft svårt att hinna med att delta i nämndens möten.

I våras fick Ann en tjänst som politisk sekreterare till kommunstyrelsens ordförande i Staffanstorp Christian Sonesson, men det arbetet uppges inte vara orsaken till att hon nu får skära ner på engagemanget på hemmaplan.

– Jag har ganska mycket på mitt bord. Just nu håller jag på att skriva en bok som ska komma ut i vår och då översättas till sju olika språk. Utöver det skriver jag för olika magasin och sitter även med i moderatstaben för Region Skåne. Det innebär mycket kvällsjobb och jag har därför svårt att hinna med arbetet i nämnden, förklarar hon.

Heberlein ställer sin plats i kultur och fritidsnämnden till förfogande per omgående. Vem som tar över är dock oklart.

I Lundapolitiken stannar Heberlein genom sin plats i kommunfullmäktige,

Publicerad 09 October 2019 12:29