LKF har sagt upp kvinnans hyreskontrakt och hyresnämnden har gett fastighetsbolaget rätt i frågan. Nu blir det upp till Svea hovrätt att pröva saken.

LKF har sagt upp kvinnans hyreskontrakt och hyresnämnden har gett fastighetsbolaget rätt i frågan. Nu blir det upp till Svea hovrätt att pröva saken. Arkivfoto: Fredrik Magnusson

Terroriserade grannar med opera på högsta volym – nu kan kvinnan tvingas flytta

Kommunala bostadsbolaget LKF vinner tvist i hyresnämnden

LUND.

Vidöppna fönster året om och opera på högsta volym. Det är vad grannarna i ett av LKF:s flerbostadshus tvingats utstå. Hyresnämnden har nu beslutat att kvinnan måste flytta, men hon har överklagat till Svea hovrätt. Det skriver Hem & Hyra.

Av
Anja Degerholm

Störningarna har pågått under tre års tid. En kvinna som bor i fastigheten, som ligger i norra Lund, har pekats ut som ansvarig för störningarna. Hon ska även ha uppträtt hotfullt mot sina grannar.

Enligt fastighetsägaren, kommunala bostadsbolaget LKF, har kvinnan låtit samtliga fönster stå vidöppna "dygnet runt och året om". Något som kan orsaka skada på fastigheten, anser LKF som sagt upp kvinnans hyreskontrakt. En granne vittnar om att det regnat in i kvinnans lägenhet och att fönstren täcktes av snö och is.

Vädringen har även medfört att grannarna frusit rejält. Boende i huset berättar att "golvet var som ett kylskåp". När det var kallt ute fick de gå med inneskor och jacka på eftersom temperaturen i lägenheten kunde sjunka till 15 grader.

Kvinnan ska även ha spelat opera och nyhetssändningar på hög volym i ett av de öppna fönstren, även under nattetid.

Ärendet har nu avgjorts i hyresnämnden som menar att uppgifterna från LKF och grannarna i fastigheten är trovärdiga och att uppsägningen därmed är berättigad. Kvinnan dök inte upp till förhandlingen, men har meddelat att hon inte delar LKF:s bild utan anser att hon själv är utsatt för trakasserier. Hon har därför överklagat domen till Svea hovrätt.

Publicerad 09 October 2019 06:00