Foto: Google maps

Ledsamma synen på kyrkogården: "Allt var förstört"

Foton och dekorationer stulna

VEBERÖD. Natten mellan fredag och lördag vandaliserades en gravplats på kyrkogården i Veberöd. "Foton har stulits och vaser och krukor ligger slängda lite varstans", berättar en närstående.

Det är Cornelia Trilcks sambos tidigare fästmö som ligger begravd på kyrkogården i Veberöd. Hon omkom i en olycka för snart fem år sedan och gravplatsen är välbesökt av både vänner och familj.

– De är där flera gånger i veckan. När min sambo kom dit i helgen möttes de av förödelse. Allt var förstört. Foton, ljus och andra dekorationer var borta och runt om på kyrkogården låg vaser och krukor slängda, berättar hon.

Synen var chockerande för de anhöriga som tillsammans med kyrkan anmält händelsen till polisen.

– Man blir så himla ledsen. Att de inte ska få vila ifred. Att ge sig på någons gravplats är så himla lågt, säger Cornelia Trilck.

Veberöds kyrkoherde Patrik Johansson känner starkt med de anhöriga.

– Det är tydligen andra gången som just den här gravplatsen blivit utsatt. Det är väldigt stötande för de anhöriga, särskilt med tanke på omständigheterna kring dödsfallet. Det gäller en ung människa som omkom för inte allt för länge sedan, vilket gör mig ledsen, säger han.

Generellt sett är skadegörelse på kyrkogården dock ovanligt i Veberöd.

– Jag upplever vår kyrkogård som lugn och trygg och det tror och hoppas jag att andra också gör. Det är alltid mycket folk i rörelse här vilket det så klart ska vara på en kyrkogård. Jag upplever inte att vi haft några problem med till exempel skadegörelse, säger han.

Publicerad 29 October 2019 13:43