Veberöds AIF satsar på damlaa till nästa säsong. Jesper Eurenius hoppas på snabbt avancemang i seriesystemet.

Veberöds AIF satsar på damlaa till nästa säsong. Jesper Eurenius hoppas på snabbt avancemang i seriesystemet. Foto: Adobe Stock/Privat

Veberöds AIF satsar på damlag till nästa säsong

"Målet är att vi ska ligga i division två"

VEBERÖD.

Veberöds AIF drar igång ett damlag till nästa fotbollssäsong. Laget kliver in i division fyra men målet är att ta sig högre upp snabbt.

Av
Fredrik Magnusson

Senast Veberöds AIF hade damlag var 2013 då dåvarande lag lades ned. Nu finns det en rejäl bredd på ungdomssidan som kan trygga en satsning för framtiden.

– Vi vill att 70 procent av spelarna ska komma från den egna ungdomsverksamheten, precis som vi har det på herrsidan. Vi ser att vi har breda trupper på flicksidan som säkrar en tillväxt, säger Jesper Eurenius, som är medie- och marknadsansvarig i klubben.

Det finns enligt Jesper flera spelare som är fostrade i klubben som idag spelar i andra klubbar som är sugna på att komma "hem" och dra på sig den vita tröjan igen. Även tränaren, Jörgen Svensson, är nygammal.

– Han har tränat Södra Sandby men var tränare här innan och har ett brett kontaktnät med spelare. Jörgen tror vi kan ganska snabbt ta oss upp i seriesystemet och målet är att vi ska ligga i division två.

– Vi känner att beslutet är rätt i tiden och vi tycker det är väldigt roligt att dra igång laget igen. Det ger också spelarna i F 16-laget en bra chans att prova på seniorfotboll och stötta damlaget, att gå från F16 till seniorlag är ett stort steg att ta.

Träningarna för det nybildade laget drar igång i november.

Publicerad 04 November 2019 09:01