Pär Friberg drar igång projekt med hjälp av Ica och Fryshuset.

Pär Friberg drar igång projekt med hjälp av Ica och Fryshuset. Foto: Ica/Fredrik Magnusson

Icahandlare drar igång projekt kring droger: "Vi kan göra skillnad"

Pär Friberg vill göra en insats för ungdomar

SÖDRA SANDBY.

Icahandlaren Pär Friberg vill göra skillnad i samhället och har nu tillsammans med sin personal och Fryshuset dragit igång en satsning för att arbeta förebyggande mot droger bland ungdomar.

Av
Fredrik Magnusson

Pär har under sina sju år i Sandby sett hur drogproblematiken spridit sig.

– Jag började fundera kring om det finns något sätt som vi kan göra skillnad och via Ica finns det ett samarbete med Fryshuset, berättar Pär.

I ett inledningsskede ska butiken arbeta tillsammans med sina samarbetspartners och föreningar i Sandby. Personalen har redan fått en föreläsning om hur det kan se ut när livet kantas av droger. Längre fram i höst har föreningar och samarbetspartners bjudits in till en föreläsning för att öka kunskapen kring hur drogproblematiken kan se ut.

– Ideella krafter kan göra skillnad. Vi vill bygga en bas och sedan se hur projektet kan växa. Tanken är att det ska sträcka sig över drygt ett år. Vi hoppas kunna ha en föreläsning där vi kan bjuda in lite bredare i början av våren nästa år. Vi kommer också ha personal på plats vid butiken från Fryshuset vid lucia för den som har funderingar eller frågor.

Publicerad 05 November 2019 00:00