Dragan Brljevic.

Dragan Brljevic. Foto: Tommy Stambolovski

Lugi bryter med Dragan Brljevic

Är inte överens om hur talangutvecklingen ska ske

LUND.

Lugi bryter med damlagets huvudtränare Dragan Brljevic.

Av
Fredrik Magnusson

I ett pressmeddelande skriver klubben att för att arbeta långsiktigt och vara trovärdiga i arbetet med att behålla fler egna spelare högre upp i åldrarna och också vara ett attraktivt alternativ för traktens handbollstalanger, gör klubben en omstart.

– Tidigare i höst fick vi dra oss ur division 1 med Farmen dam, det lag som skall fungera som en del av talangutvecklingen. Vi har en utmaning med många unga spelare som lämnat eller slutat vilket skapat ett glapp i de kommande årgångarna LUGI-talanger, säger Patrik Bengtsson, klubbchef i ett uttalande.

Lugi och Dragan är inte är överens om hur arbetet med talangutvecklingen ska ske så väljer klubben att avsluta det nuvarande samarbetet.

– Vi kommer aldrig ha ett elitlag som består av endast värvade spelare, det ingår inte i vår filosofi säger Peter Andersson, Ordförande i klubben.

Lugi skriver att grunden för klubben är den välmående ungdomsverksamheten. Syftet med att bedriva elitverksamhet är i första hand för att skapa förebilder för de yngre. Speglas inte verksamheten av egna spelare från klubben och från närmiljön i seniorlagen, måste resurserna omfördelas till att stärka ungdomsverksamheten och talangutvecklingen.

Dragan Brljevic kommer att med omedelbar verkan att skiljas från uppdraget som huvudtränare för damlaget och kommer under återstoden av kontraktstiden att få andra uppgifter i klubben.

Tills vidare kommer Kenneth Andersson att ta över som huvudtränare och kommer även att fortsätta parallellt med sin roll som sportchef.

Publicerad 06 November 2019 07:51