Vinterlund är klara med sitt program som inleds med grantändning.

Vinterlund är klara med sitt program som inleds med grantändning. Foto: Martin Olson

Vinterlund är redo för en ny säsong

Inleds med grantändning på Stortorget

Av
Fredrik Magnusson

LUND. Nu är programmet för årets upplaga av Vinterlund klart. Programmet, som sträcker sig till den 14 februari, inleds den 29 november då granen tänds på Stortorget.

Nytt för i år är Lunds Öppna Verkstads julbazar där du kan handla men också skapa själv. Konstföreningen Aura visar gestaltningen "Den Fjättrade Finn" av Petter Laweinus och David Krantz i Krognoshuset, och Laurentii kammarkör tillsammans med Palaestra vokalensemble gör ett samarbete där de framför hela "Juloratoriet". Vinterlandet är tillbaka på Stortorget efter förra årets flytt och där kommer det finnas snölekplats, Lund i miniatyr och möjlighet att måla med Mats Milhamre. Är du sugem på att lära dig mer om julens traditioner kommer Jacques Schultze finnas på plats och är du sugen på gröt finns det möjluighet att äta det i rådhuset samtidigt som Lunds politiker berättar om sina jobb. Vinterlandet är igång lördagar och söndagar i december.

Den levande Kulturkalendern med teater Sagohuset görs för fjärde året i rad och i år hittar du kalendern i en glasbur på Stortorget.

Efter nyår är det dags för bland annat Lunds skidfestival i Stadsparken den 13 januari, electronica-festivalen Eter på Mejeriet och Songwriterfestivalen Lund. Hela programmet finns på vinterlund.se.

Publicerad 06 November 2019 00:00