Två klasser från BMSL fanns på prispallen när Spänningssökarna avgjordes.

Två klasser från BMSL fanns på prispallen när Spänningssökarna avgjordes. Foto: Fredrik Magnusson

Lundaskola tog hem Spänningssökarna

Två klasser bland de tre bästa

Av
Fredrik Magnusson

LUND. När Kraftringens tävling Spänningssökarna avgjordes var det klass 9B på Bilingual Montessori School of Lund (BMSL) som tog hem förstaplatsen. De vann med bidraget "Water U Waiting 4".

Detta är åttonde året i rad som BMSL har klasser i final i Spänningssökarna. I årets tävling dessutom med två bidrag, där "Air Beef" av klass 9A slutade på tredje plats.

–Jag är jättestolt över mina elever! säger Philippe Longchamps, arbetsledare och lärare i teknik, geografi och historia för båda klasserna i ett pressutskick.

– Vi börjar jobbar med teknik ur historiskt perspektiv i sjuan och avslutar med framtidens möjligheter i nian. Vi är tacksamma att få möjligheten att delta i Spänningssökarna, det ger oss en jättefin möjlighet att jobba ämnesövergripande enligt Skolverkets krav och ger eleverna möjlighet att tänka hollistiskt.

Spänningssökarna är Kraftringens årligen återkommande tävling för niondeklassare i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma kommuner, där segrande klassen vinner en tredagars klassresa till Berlin med studiebesök i den självförsörjande byn Feldheim. I årets upplaga deltog 37 klasser.

Publicerad 25 November 2019 10:15