LKF utreder möjligheten att riva och bygga nytt på Landsdomarevägen.

LKF utreder möjligheten att riva och bygga nytt på Landsdomarevägen. Foto: LKF

LKF vill riva och bygga nytt på Landsdomarevägen

Har tittat på flera alternativ tidigare

LUND.

LKF utreder att riva husen på Landsdomarevägen för att bygga nytt. Idag finns där 66 bostäder.

Av
Fredrik Magnusson

LKF skriver att de aktuella husen har ett stort underhållsbehov och det behövs omfattande åtgärder för att sänka den höga energiförbrukningen. Alternativ har undersökts under ett par år och nu tittar LKF på att riva och bygga cirka 160 nya hyreslägenheter.

– För det är viktigt för oss att våra hyresgäster har en bra boendemiljö. Våra hyresgäster på Landsdomarevägen kommer, när vi har kommit längre i arbetet, att erbjudas förtur till våra lediga lägenheter, säger Sandra af Forselles, fastighetschef på LKF, i ett pressmeddelande.

Hyresgästerna i de aktuella husen har haft möte med LKF.

– Det är ett tidigt skede med flera år av utredningar framöver, men vi tycker ändå att det är viktigt att vi har en tidig och löpande dialog med våra hyresgäster. För oss är det viktigt att våra hyresgäster har en bra boendemiljö även framöver och vi kommer därför erbjuda dem förtur i vår bokö, menar Sandra af Forselles, fastighetschef på LKF.

Det är fortfarande tidigt i processen och nästa steg är att ansöka om en förändring i detaljplanen. En eventuell framtida rivning skulle bli aktuell tidigast 2025. De nuvarande husen är byggda 1967.

Publicerad 27 November 2019 08:49