Segerjubel efter SM-guldet säkrats för Lunds VK. Foto: Privat

Segerjubel efter SM-guldet säkrats för Lunds VK. Foto: Privat

Guldjubel för Lunds VK

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. Svenska mästare. Det kan nu blott fyra år unga klubbens Lunds volleybollklubb titulera sig efter att U21-laget vunnit SM-guld.

Däremot var klubbens första SM-guld inte väntat – snarare tvärtom.
– Vi hade inte ens guld i tankarna. Jag visste att vi hade ett bra lag men skulle inte vilja påstå att någon av oss ens väntade en SM-titel, säger tränaren Hampus Hedenberg.

Spelare i all-star

Med i laget fanns hans lagkamrat från Lunds VK:s b-lag, Dennis Johansson. Tillsammans med Arno Slipac (till vardags i volleybollgymnasiets Falköping) fick man en plats i turneringens all-star lag.
– Jag kände att Dennis kunde vara en spelare för all-star redan före SM. Han har ett försprång då han är otroligt stark anfallare på femte positionen, en svår plats att få fram duktiga spelare. Arno å sin sida spelar smart, hårt men bestämt och vågar utmana, konstaterar Hedenberg, som även är spelande tränare i LVK:s b-lag.Blandat lag

Bara en vecka för SM samlades laget för träning. Ovanligt kan man tycka men enligt Hampus är det mer vanligt.

– Ja, det finns inte så många pojklag eller pojkserier så man brukar ha spelare från a- eller b-lag. Sedan hade vi två spelare från volleybollgymnasiet som kom ner till Lund för att spela in sig lite.
Bland annat plockades, förutom nämnda Dennis Johansson och Arno Slipac, även a-lagets Jacob Link in.
I gruppspelet bjöd LVK på två segrar och en förlust vilket resulterade i en andraplats och en svårare lottning i slutspelet.
– Det såg tufft ut. Vi mötte Svedala i kvartsfinal och Hylte i semi och vann båda med 2-0, säger en nöjd LVK-tränare.

I finalen väntade Sollentuna, en match som fick avgöras i fyra set. Där bjöd LVK på ett riktigt fint försvarsspel och lyckades med sin taktik genom att flytta ner anfallaren till liberoposition.
På sociala medier hyllades killarna för sin insats. Något guldfirande har det däremot inte blivit.
– Nej, vi var rätt trötta på bussen tillbaka till Lund. Men det är klar att man gick runt och mös lite efteråt. Jag tror däremot att klubben kommer anordna något större firande, säger Hampus Hedenberg.


Guldlaget efter finalsegern mot Sollentuna. Foto: Privat

Guldlaget efter finalsegern mot Sollentuna. Foto: Privat

Publicerad 03 May 2013 13:00