Sabina Chantouria är aktuell med sin debutskiva ”A Confession”. foto: Rebecca Bendren

Sabina Chantouria är aktuell med sin debutskiva ”A Confession”. foto: Rebecca Bendren

Sabina debuterar med en bekännelse

Skivdebuten är ett av många delmål

LUND. Sabina Chantouria från Lund släpper i dagarna sin debutskiva ”A Confession”. Skivan är ett av alla delmål Sabina har där det stora målet är att kunna leva på musiken.

Det var under sitt sista år på Spyken som Sabina, som är 22 år idag, kände att hon skrev musik som fungerade.
– Jag var inne i ett flow och skrev låtar och en av dem spelade jag på en konsert och den fick väldigt bra respons. Då kände jag att jag hade något att komma med, säger Sabina.

Finns marknad

Låten Sabina skrev tog henne hela vägen till Hollywood för en talangjakt 2011. Hon har också kammat hem publikens pris på Malmöfestivalen förra året.
– Jag har märkt när jag är ute och spelar att folk frågar efter en skiva att köpa, så det var klart jag skulle göra en. Det finns en marknad för att sälja skivor.
– Jag läser också musikvetenskap och jag verkligen haft nytt av det. Det är mycket man borde ha koll på när man släpper skiva som man inte har en aning om, framför allt med det juridiska.

I Georgien

Förutom redan nämnda framgångar har Sabina varit i Georgien och spelat och framträtt i tv.
– Min pappa är från Georgien så jag har varit där och de tycker det är väldigt exotiskt att någon vill komma dit och spela. Det finns planer på att jag ska släppa en skiva där också och jag kommer åka tillbaka.
”A Confession” firas med fest på Far i hatten i Malmö 11 september. Den 28 september spelar Sabina i Lund på Café & Le.

Publicerad 09 September 2013 07:00