Anna Westerlund och Lovisa Bergh och deras lagkamrater i Lunds VK är klara för elitserien. Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se

Anna Westerlund och Lovisa Bergh och deras lagkamrater i Lunds VK är klara för elitserien. Foto: Conny Nilsson/onnesfoto.se

Glädjebeskedet:

Klara för spel i elitserien

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. Nu står det klart. Lunds VK:s damer får en av de vakanta platserna i nästa säsongs elitserie. Avancemanget är en historisk milstolpe i klubbens historia.
– Helt fantastiskt!, utbrister en strålande glad Stefan Sjöström, sportchef i Lunds VK.
Årets säsong i division 1 södra är inte ens färdigspelad men redan nu är damerna klara segrare med sjutton poäng före tabelltvåan med två matcher kvar att spela. Det gör att klubben redan nu kan rikta blickarna mot nästa år.
– Vi har bara roligt arbete framför oss. Vi lär väl behöva bredda truppen med några spelare till för att göra oss rättvisa i landets högsta serie, säger Sjöström.
Herrlaget har tidigare spelat en kort sejour i elitserien. När chansen väl kommit har klubben tvingats tacka nej ekonomiskt. Nu kör man på.
– Vi har gjort kalkyler så att vi klarar oss och att ingen verksamhet i föreningen påverkas negativt. Nu börjar arbetet med att hitta fler sponsorer.
Stefan Sjöström hyllar damlagets tränare Michael Jensen. Dansken har verkligen lyft både damernas lag och klubben i stort menar sportchefen.
– Han har inte bara lyckats ta damerna till elitserien utan även infört ett elittänk i klubben som börjat genomsyra hela föreningen positivt, säger Sjöström, som samtidigt avslöjar att Jensen fortsätter även som tränare i elitserien.
Två matcher återstår av division 1 och avancemanget ska firas på något sätt.
– Förhoppningsvis kan vi locka många till Idrottshallen som vill fira med oss. Hur vi ska göra har vi inte bestämt. 
Matcher mot IK Ymer, VK Veddige och KFUM Malmö Volley byts mot tuffa bataljer nästa år i form av Svedala volley, Engelholm och Hylte/Halmstad.
– Det lär bli jobbiga matcher men det blir ju hur roligt som helst med en massa skånederby nästa år. Jag hoppas vi kan sätta Lund på volleybollkartan, säger Stefan Sjöström.
 

Publicerad 02 March 2016 15:36