Alex Salo och Ellen Antonsson tränar kast under Pihl Blomgrens överinseende.

Alex Salo och Ellen Antonsson tränar kast under Pihl Blomgrens överinseende. Foto: Mattias Grenholm

Ellen och Alex kastar för medaljer i Special Olympics

Staffanstorps judoklubb representerade i tävlingarna i Abu Dhabi

STAFFANSTORP.

Ellen Antonsson och Alex Salo från Staffanstorp ska få vara med om sitt livs äventyr. Dessutom ärofyllt – de ska nämligen representera Sverige under Special Olympics world games i Abu Dhabi i mars.

Av
Mattias Grenholm

Special Olympics är en världsomfattande organisation som har verksamhet i 170 länder och inkluderar nära 5 miljoner idrottsmän och -kvinnor med intellektuella funktionsnedsättningar. Organisationen har funnits i Sverige sedan 1990-talet.

Vartannat år arrangeras Special Olympic World games och i år hålls tävlingarna i Förenade arabemiratens huvudstad Abu Dhabi 14-21 mars. 7 000 aktiva ska tävla i 24 olika idrotter. Sverige skickar 73 aktiva och ledare, varav 10 inom judo.

Från Staffanstorps judoklubb åker Ellen Antonsson och Alex Salo.

– Det ska bli jätteroligt och spännande. Jag är också lite nervös inför flygningen, säger Ellen Antonsson.

– Jag är inte så nervös men jag tror att det kan vara tufft att möta de från Brasilien. Jag tävlade mot några brasilianare förra året i Holland – då vann jag så jag hoppas på medalj i Abu Dhabi, säger Alex Salo.

Det är inte första gången Staffanstorps judoklubb är med i tävlingarna. 2015 åkte tränaren Pihl Blomgren tillsammans med tre tävlande till Los Angeles.

– Det är en upplevelse de alltid kommer bära med sig, precis som det kommer bli nu. Bara invigningen är otroligt pampig, säger han.

Den svenska truppen åker tillsammans från Stockholm en vecka innan tävlingarna börjar. Väl på plats får de ett program med utflykter och schemat kommer att vara späckat.

– Det kommer att vara varmt och skönt och jag hoppas vi får bo på ett lyxhotell med pool, skojar Ellen Antonsson.

– Haha, du kommer nog inte ha tid att ligga vid poolen. Vi ska ju tävla och sedan ska vi heja på alla andra svenskar, svarar Pihl Blomgren.

Publicerad 02 February 2019 07:00