Johan Erlandsson och Hans Erlandsson överlämnar HE Managements donation på 52 000 kronor till Gert Åkesson, president i Staffanstorps Rotaryklubb.

Johan Erlandsson och Hans Erlandsson överlämnar HE Managements donation på 52 000 kronor till Gert Åkesson, president i Staffanstorps Rotaryklubb. Foto:privat

Klirr i kassan när skadegörelsen upphörde

Företag donerar 52 000 kronor till unga som hamnat snett

STAFFANSTORP.

För tre år sedan drabbades flera företag i Staffanstorp av skadegörelse. Ett av dem bestämde sig för att bidra till det förebyggande arbetet med unga i kommunen.

Av
Lena Karlsson

– Brottsliga handlingar kan aldrig accepteras och måste på alla sätt motverkas, men samtidigt är det förebyggande arbetet minst lika viktigt. Vi tror att föreningslivet kan vara en viktig del i detta arbete. Därför beslöt vi att starta ett projekt med syfte att motivera och underlätta för personer, som riskerar att hamna snett i samhället, att enklare komma i kontakt med föreningslivet, t ex idrottsklubbar, säger Hans Erlandsson, i HE Management AB där det inbrottsdrabbade fastighetsföretaget numera ingår, i ett pressmeddelande.

"Riskerar hamna snett"

Motkravet för honom och Johan Erlandsson var att skadegörelsen skulle upphöra. Så för varje vecka under 2018 som deras fastigheter inte utsattes för skadegörelse, avsattes 1000 kronor i en fond.

Tanken var att om företagets fastigheter drabbades av skadegörelse så skulle kostnaderna finansieras av fonden. Men eftersom det inte skett någon mer skadegörelse fanns det vid slutet av 2018 fanns 52 000 kronor i fonden.

"Främja meningsfull sysselsättning"

Dessa har nu donerats till Rotary i Staffanstorp för att användas för att "främja meningsfull sysselsättning och föreningsliv för ungdomar som kanske saknar sådana traditioner och förutsättningar".

Staffanstorps Rotaryklubb ska fördela pengarna i samråd med kommunens socialtjänst och andra organisationer för att "på bästa sätt komma ungdomarna till del".

Publicerad 12 April 2019 00:00