S-ledamoten lämnade in en protest mot att ha blivit avbruten i fullmäktige.

S-ledamoten lämnade in en protest mot att ha blivit avbruten i fullmäktige. Foto: mostphotos

Politiker blev avbruten i kommunfullmäktige

Kommunfullmäktiges ordförande: "Ett missförstånd"

STAFFANSTORP.

Vid senaste kommunfullmäktige höll Torbjörn Lövendahl (S) ett anförande. Då fick han höra av kommunfullmäktiges ordförande Rickard Svensson (M) att det var för voluminöst. Nu har S-politikern lämnat in en skriftlig protest.

Av
Lena Karlsson

Händelsen inträffade när S-politikern höll ett anförande om en motion som gäller införandet av ett integrationspris i kommunen. Det finns i många andra kommuner, men inte i Staffanstorp

– Det tycker jag är synd eftersom vi har många som jobbar ideellt med integration här i kommunen. Det tycker jag att de ska uppmuntras till precis som vi delar ut andra pris inom kultur och fritid. Men jag hann bara prata i cirka fem minuter.

Enligt Torbjörn Lövendahl var det när han började prata om kostnaden för att ha 108 flyktingar boende i fem andra kommuner som han blev avbruten.

– Det tog också skruv när jag talade om de 200 000 kronorna som kommunen måste betala i skadestånd till fyra fackliga organisationerna för att de inte fått se den kommunala budgeten innan det togs beslut. Det är inte ekonomiskt försvarbart.

Under samma möte togs beslut om att IS-anhängare inte ska få bidrag om de flyttar till Staffanstorp.

– Där fick debatten sväva ut under en timme och tjugo minuter, trots att det egentligen inte är en kommunal angelägenhet.

Enligt kommunfullmäktiges ordförande Richard Svensson (M) var det inte meningen att avbryta Torbjörn Lövendahls anförande.

– Men jag förstår att han uppfattade det så eftersom han gick ner från podiet och satte sig på sin plats. De enda jag sa är att jag tyckte att det började bli lite voluminös. Han missuppfattade mig.

Kan du förstå att han uppfattade det som att du avbröt hans anförande?

– Ja, givetvis gör jag det. Jag försöker på folk att prata, men det är också viktigt att hålla sig till ämnet.

Enligt Torbjörn Lövendahl fick frågan om IS-återvändare ta mycket lång tid på sig utan att bli avbruten.

Vad är din kommentar till det?

– Det är en mycket större fråga som kräver längre tid än hans motion om ett integrationspris. Det kan man givetvis tycka vad man vill om, men det är min bedömning, säger Rickard Svensson (M).

Publicerad 13 April 2019 00:00