– Man ska känna igen sig när man kommer hit, säger Tony Kristensson som tagit över Bengts konditori.

– Man ska känna igen sig när man kommer hit, säger Tony Kristensson som tagit över Bengts konditori. Foto: Lena Karlsson

Tony tar över Bengans bageri

Satsar på fler leveranser till företag i framtiden

STAFFANSTORP.

När beskedet om att anrika Bengts bageri riskerade att stänga väckte det starka reaktioner hos Staffanstorpsborna. Nu har den lokala entreprenören Tony Kristensson och hans fru Malin tagit över.

Av
Lena Karlsson

– Vi kommer att fortsätta köra det i Bengans anda. Man ska känna igen sig. Det är möjligt att vi byter ut något som inte går så bra i framtiden, men ambitionen är att driva det vidare på samma sätt som innan samtidigt som vi utvecklar det, säger Tony Kristensson.

Konditoriet som har funnits på Torget i Staffanstorp i 46 år har samma huvudbagare som innan. Dessutom har två nya bagare anställts och två nya anställda står bakom disken.

– Alla har ett stort intresse för konditoribranschen. Det är bara jag och min fru som inte kan så mycket. Men eftersom vi har kunnigt folk omkring oss kommer det att gå bra.

Tony Kristensson älskar kakor men försöker hålla igen.

Tony Kristensson älskar kakor men försöker hålla igen. Foto: Lena Karlsson

Orsaken till att han valde att köpa det anrika bageriet är att hans fru, som för tillfället är föräldraledig, ville byta jobb.

– Så då bestämde vi oss för detta. Även om det mesta kommer att vara sig likt vill vi utveckla verksamheten i framtiden. Vi vill arbeta mycket mer med beställningar från företag. Det hade inte den förra ägaren.

Förutom Bengts bageri som han övertog den 5 augusti driver han bowlinghallen i Staffanstorp. Han äger även Tonymorot som levererar fodergrönsaker och Däckbilen i Skåne.

– Men Däckbilen ska jag sälja nu. Det blir för mycket att göra annars.

Utöver alla företag har Tony Kristensson sammanlagt fem barn, varav två med Malin. Den ena sonen är sex år och har Aperts syndrom vilket bland annat innebär medfödda missbildningar i kranium och ansikte.

– Vi har fått åka till lasarettet i Göteborg 15 gånger för operation. Så det är mycket att göra med honom. Han ser lite annorlunda ut, men han är ett riktigt lyckopiller, säger Tony och visar stolt upp bilder på sonen i mobilen.

I augusti tog Tony Kristensson över Bengans bageri.

I augusti tog Tony Kristensson över Bengans bageri. Foto: Lena Karlsson

Men trots att han nu har tagit över ett traditionellt kondis dricker han själv inte kaffe.

– Jag drack jättemycket innan, men sen tog magen stryk. Så jag kan inte dricka kaffe mer.

Har du någon favoritbakelse?

– Jag älskar kakor och marsipan, men försöker hålla igen på det eftersom det sätter sig. Annars ska semlorna här vara något speciellt. Varje år brukar det vara konkurrens mellan Bengts kondis och Lomma hembageri om vilket som har den godaste semlan.

Hur känns det då att ta över ett så populärt konditori som Bengans?

– Det känns jätteskoj att vi har fått chansen att göra detta. Misslyckas vi så får vi väl flytta, skrattar Tony.

Publicerad 15 August 2019 00:00