I måndags släpptes mannen på fri fot efter att i helgen ha anhållits för att ha misshandlat den nu mördade kvinnan.

I måndags släpptes mannen på fri fot efter att i helgen ha anhållits för att ha misshandlat den nu mördade kvinnan. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Kvinnan erbjöds skyddat boende innan misstänkta mordet

Mannen satt anhållen för att ha misshandlat henne – släpptes bara timmar innan mordet

STAFFANSTORP. Den kvinna som natten mot tisdag hittades mördad i sitt hem utanför Staffanstorp hade dagen innan erbjudits skyddat boende. Detta efter att hennes den nu mordmisstänkte mannen släppts på fri fot.

Av
Jonatan Westerlind

Natten mot tisdag hittades en kvinna i 40-årsåldern död en villa utanför Staffanstorp. Mannen, som är i 45-årsåldern, greps strax efter misstänkt för mord. Bara timmar tidigare, på måndagskvällen hade han släppts på fri fot efter att ha gripits för att ha misshandlat kvinnan.

– Åklagaren som hade det ärendet gjorde bedömningen att det inte fanns tillräckliga skäl för att hålla honom frihetsberövad, säger åklagare Mathias Larsson.

Efter att mannen släpptes hade kvinnan sökt skydd hos en granne, uppger Aftonbladet.

– Hon var i upplösningstillstånd och verkade frysa. Hon skakade. Jag bjöd in henne, säger grannen till Aftonbladet.

Trots detta hade hon tidigare blivit erbjuden skyddat boende av socialtjänsten. Något som kvinnan dock ska ha tackat nej till.

– Innan han släpptes har man varit i kontakt med kvinnan och erbjudit henne skyddsåtgärder, säger Mathias Larsson.

Mannen sitter anhållen misstänkt för mord men nekar till brott. Åklagaren har till fredag på sig att begära honom häktad, annars kommer han att släppas på fri fot.

Publicerad 03 October 2019 10:07