Polisens kriminaltekniker på plats vid en bostad i Staffanstorps kommun efter att en kvinna hittats död under natten till tisdagen. Mannen som anhölls misstänkt för mordet har nu släppts på fri fot.

Polisens kriminaltekniker på plats vid en bostad i Staffanstorps kommun efter att en kvinna hittats död under natten till tisdagen. Mannen som anhölls misstänkt för mordet har nu släppts på fri fot. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Misstänkt för mord på kvinna frisläppt av åklagaren

Anhållandet har hävts – men misstankarna kvarstår

STAFFANSTORP. Den man som suttit anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Staffanstorp har släppts på fri fot.

Av
Jonatan Westerlind

Marek Stefaniak

Natten mot tisdag hittades en kvinna död på en adress utanför Staffanstorp. Strax därefter greps en man i 45-årsåldern misstänkt för mord. Efter att ha suttit anhållen sedan i tisdags släpptes mannen på fri fot på fredagsförmiddagen.

– Anledningen till att han släpps är att brottsmisstanken har försvagats. Det har varit ett intensivt polisarbete de senaste dagarna och misstankarna har försvagats så pass mycket att vi inte kan hålla hoom häktad, säger åklagaren Mathias Larsson.

Enligt mannens advokat hittade hans klient kvinnan avliden och slog larm. Flera vittnen och en videofilm ska också ge mannen alibi.

Men förundersökningen fortsätter och mannen är fortfarande misstänkt för brottet.

– Vi har en bra bild av vad som hänt. Vi ser inte det här som ett nederlag utan jobbar objektivt och brett med att reda ut händelseförloppet, säger Mathias Larsson.

Polisen kommer nu att fortsätta hålla förhör samtidigt som man inväntar svar från den tekniska undersökning som gjort på brottsplatsen.

Redan förra helgen anhölls mannen misstänkt för att ha misshandlat kvinnan, men släpptes i måndags. Bara några timmar senare hittades hon död.

Publicerad 04 October 2019 11:01