Arno Slipac kan komma att spela i två landslag nästa år. Foto: Simon Lundh

Arno Slipac kan komma att spela i två landslag nästa år. Foto: Simon Lundh

Två landslag är målet

Arno Slipac var yngst i U17-landslagstruppen i volleyboll

Av
Simon Lundh

VOLLEYBOLL. I våras var han yngst i laget när han debuterade i U17-landslaget i volleyboll. I höst har han tagit steget upp i Lunds VK:s A-lag. 15-åriga Arno Slipacs karriär inom volleybollen är i full fart.

Arno Slipac, från Lund, började spela volleyboll i sjuårsåldern, på rekommendation från en kompis pappa. Han fastnade inte omedelbart för sporten, men efter ett eller två insåg han att verkligen gillade det.
– Vi hade ett väldigt bra lag och då blir det förstås roligare, berättar han.

Då var det VF Fäladen som gällde. Efter årets sammanslagning med Lugi heter klubben Lunds volleybollklubb, eller Lunds VK, och från och med i år tillhör Arno A-truppen. Efter något enstaka inhopp ifjol slängdes han denna säsong in i hetluften direkt.
– Vi mötte elitserielagen Engelholm och Habo i Svenska Cupen och Habo var stentuffa. De såg till att serva på den yngsta hela tiden så det gick inte så bra för mig. Mot Engelholm gick det bättre. Jag var nervös inför första matchen, men sen insåg jag att jag inte hade något att förlora.

Två landslag

I våras spelade VF Fäladen USM-finalspel med Arno i laget och den turneringen, tillsammans med några andra, gjorde att han fick en plats i svenska U17-landslaget till en träningsturnering i Finland. Där han var yngst i truppen. Första två matcherna gick inte så bra, enligt honom själv, men i tredje gick det bättre.
– Då blev jag näst bäste poängplockare i laget, trots att jag inte spelade på min vanliga position. Jag var högerspikare istället för vänsterspikare, så jag blev ganaska chockad över att det gick bättre.

Nästa år är det dags för nordiska mästerskapen med samma landslag, samtidigt som hans egen åldersgrupp, 94:orna, utgör U17-landslaget. Målet är att bli uttagen till båda.
– Med NM får vi se vilka spelare som är med. Det kanske är helt andra, men i U17-laget är jag ganska säker på att jag har en plats, om det inte händer en olycka eller något.

Personligt

Namn: Arno Slipac Ålder: 15 år Bor: Klostergården, Lund Skola: 9B, Svaneskolan Familj: Mamma Sanja, pappa Dragan, låtsasmamma Bodil, syster Leni, bror Mark

Publicerad 29 November 2009 00:00