TRÄNING. Simon Malmberg i Lunds VK-tröjan under träning i Fäladshallen. Foto: Simon Lundh

TRÄNING. Simon Malmberg i Lunds VK-tröjan under träning i Fäladshallen. Foto: Simon Lundh

Simon Malmberg väljer golfen före volleyboll

Lunds VK:s Simon Malmberg spelar även golf i Kvarnby GK

Av
Simon Lundh

VOLLEYBOLL OCH GOLF. Han har varit med på läger med ungdomslandslaget i både volleyboll och golf, men får han välja så går golfen före. 16-årige Simon Malmberg siktar trots allt på att försörja sig på sin sport.

I mitten av april deltog Lunds volleybollklubb i SM-slutspelet för U17-lag. Målet var SM-guld men det slutade med en kvartsfinal. Hade laget gått vidare till dag två hade dock en av lagets stjärnor, Simon Malmberg, inte kunnat delta. Då var han nämligen inbokad på ett flyg till Spanien, tillsammans med resten av ungdomslandslaget.
– Vanligtvis går det bra att kombinera sporterna. Golfsäsongen varar mellan mars och november. Volleybollen slutar i april och börjar igen i september, men jag är oftast inte med och tränar förrän matcherna drar igång i slutet på oktober, säger han.

Ifjol spelade han en hel del med Lunds VK:s division ett-lag, men i år har det blivit mindre med det.
– Då tränade vi samtidigt men i år har vi inte gjort det och då föredrar jag att spela med laget i division två, som är ett rent juniorlag. Det är i princip samma lag som var med på USM.

Främst golf
Genom åren har han kallats på ett par träningsläger med ungdomslandslaget i både volleyboll och golf, men nu satsar han främst på golf, där han spelar för Kvarnby GK.
– Det har jag gjort de senaste fem, sex åren, faktiskt trots att jag inte tyckt det varit roligare. Volleybollen är mer som en hobby och man behöver inte träna lika mycket för att vara bra Jag vill kunna livnära mig på det här och då är det lättare att se en framtid inom golfen. Om man spelar volleyboll måste man ha ett jobb bredvid. De två senaste åren har jag dock tyckt att golf är roligare.

Hittills har han fått representera Sverige på en golftävling, i Italien, och i juli är det dags för nästa, denna gång i Ungern. Under sommaren anordnas också ett antal landslagsläger i volleyboll, men de skulle han tacka nej till om han blev erbjuden.
– Det är mitt uppe i golfsäsongen och jag skulle inte vilja missa en vecka av den, även om det inte är någon tävling just då.PERSONLIGT

Namn: Simon Malmberg Ålder: 16 år Bor: Lund Skola: ID1A på Polhemskolan Familj: Pappa Stefan, mamma Anna och brodern Filip

Publicerad 24 June 2011 00:00