Lundasonen Arno Slipac har kommit tillbaka efter en tids skadefrånvaro. I EM-kvalet blev han Sveriges bästa poängplockare. Foto: Privat

Lundasonen Arno Slipac har kommit tillbaka efter en tids skadefrånvaro. I EM-kvalet blev han Sveriges bästa poängplockare. Foto: Privat

Lundakillen drömmer om proffslivet

Volleybollen viktig hörnsten för Arno Slipac

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. För två år sen tvingades han till vila efter en korsbandsskada. Sedan i november förra året är Arno Slipac tillbaka på banan. Han har återtagit sin landslagsplats och siktar på att bli utlandsproffs.
– När jag kom tillbaka insåg jag hur viktig sporten är för mig. Det gäller att inte sumpa sina chanser, säger 18-årige Slipac.

Under närmare 1,5 år blev det ingen volleyboll.
– Jag hade en plan. Ville inte förlora någonting under tiden och började träna mer på gym. Så där byggde jag snarare upp något än tappade.
Sedan 2010 läser han barn- och fritidsprogrammet på volleybollgymnasiet i Falköping. Arno Slipac har också bytt Lunds volleybollklubb och allsvenskan mot RIG Falköping och elitserien. I år blev klubben åtta i serien.
Tiden i Lund var oerhört lärorik menar Arno Slipac. Och klivet till elitserien kändes naturligt.
– Jag fick chansen med Lund. Första halvan av säsongen startade jag inte, men en bit in på säsongen blev jag startman i laget.
– När jag sedan började spela i elitserien var jag förberedd. I andra året kom jag direkt in i hetluften. Så j-a skönt att vara tillbaka. Något jag slitit för, konstaterar vänsterspelaren som drömmer om att bli proffs i Europa.

Men det är inte bara i den svenska serien det gått bra. Sedan 13-års åldern har Arno representerat Sverige i juniorlandslaget och senast i U20-laget.
I EM-kvalet i Montenegro i mars blev han bästa poängplockare för blågult.
– Man får mycket beröm och det känns helt sjukt att man fått chansen.
Får svensk del gick det tyvärr inte hela vägen. Laget blev fyra i sin grupp efter två vinster och tre förluster.
Nu gäller välbehövlig vila för volleybollspelaren.
– Har inte bestämt mig om jag ska spela någon beachvolley, säger Arno som för några år sedan tog SM-silver i U17-klassen.
Till hösten blir det Nordiska mästerskapen. Och Lundasonen känner sig segerviss.
– Jag tror vi kan vinna och många andra tror det också. Vi var överlägsna där i fjor...

Arno Slipac, nummer 4, med volleybolllandslaget i våras. Foto: Privat

Arno Slipac, nummer 4, med volleybolllandslaget i våras. Foto: Privat

Publicerad 15 June 2012 08:00