Oskar Borna, närmast bild, och Pontus Nilsson tog SM-guld i beachvolley. Foto: Petter Borna

Oskar Borna, närmast bild, och Pontus Nilsson tog SM-guld i beachvolley. Foto: Petter Borna

SM-titel på halländsk sand

Borna/Nilsson från Lunds VK vann guld i beachvolley

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. Tillsammans har de vunnit både SM-silver i U17, Distrikskampen med Skånelaget (2011) och tagit guld i beach-SM U15. Nu kan Oskar Borna och Pontus Nilsson lägga till ytterligare en ädel medalj i samlingen. I årets beachvolley-SM vann duon från Lunds VK guld i U17-klassen.

– Det var en riktigt skön känsla. Vi hade inte riktigt trott på det kan jag ärligt erkänna, säger Oskar Borna.
Före SM hade duon spelat en del Openturneringar på seniornivå och lyft fram Lunds VK på juniorsidan med att vinna U17-SM i våras.
På sanden i Falkenberg tog sig Borna/Nilsson hela vägen till final efter bland annat seger mot Hylte, 2-0, i semifinalen. I finalen väntade Sollentunakillarna Jakob Molin/Jakob Zachrisson som även dom fick se sig besegrade i två raka set (21-19, 21-14).
– Det märktes att vi var sammanspelta efter alla år. Pontus hade mött några av killarna i turneringen så han hade lite koll. Jag själv hade inte mött någon av dom, förklarar Oskar Borna.

Silver till LVK-tjejer

Det var inte bara juniorkillarna som utmärkte sig från Lunds VK.
I flickornas U15-klass, 3-beach, vann Hedda Engblom, Sara Blasberg och Lina Nilsson silver efter en jämn final mot Södertelje (21-16, 21-18).
– Oerhört starkt. Det var fantastiskt roligt för klubben med både silver och guld. Och stämningen var på topp med bra väder och mycket publik, säger Petter Borna från Lunds VK som själv vann brons i veteranklassen H45+.
Från läktaren fick han se sonen ta guld.

A-laget och volleybollgymnasiet

– Det kändes lugnt där jag satt, de hade koll på läget, säger Petter Borna.
För Oskar väntar nu en höst med spel i klubbens seniorlag.
– Det blir väl B-laget, men jag satsar mot A-laget. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och det gör jag kanske inte i U19-laget som jag egentligen tillhör nu, säger han.
Parhästen Pontus Nilsson flyttar till Falköping för studier på volleybollgymnasiet, precis som Lunds VK:s landslagsspelare Jacob Link.

Publicerad 20 August 2012 08:00