Lunds VK damer tränar för fullt inför premiären. Foto: Privat

Lunds VK damer tränar för fullt inför premiären. Foto: Privat

Redo för elitsatsning igen

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. I fjor tvingades klubben att tacka nej till spel i Elitserien. Nu är situationen annorlunda i Lunds volleybollklubb. Man har en elitsatsning över tre år och kommer inte avböja spel i högre serier nästa säsong.

– Skulle något av våra lag bli aktuella för Elitserien så satsar vi. Nu finns inget som stoppar oss, säger Stefan Sjöström, ordförande och herrlagets tränare.
Sjöström berättar att klubben gjort upp riktlinjer för hur elitsatsningen ska se ut och hur man ska lyckas nå dit.
– Man kan säga att vi har tre punkter: bättre organisation, öka intresset för sporten för publik och sponsorer och förbättra ekonomin.
Bland annat satsas det lite extra på hemmaderbyt mot Malmö 7 november.
Stefan Sjöström trivs i rollen som ordförande i klubben. I september blev han omvald som ordförande i klubbens fjärde årsmöte sedan klubbstarten 2009. Och samtidigt som seniorerna nu ges grönt ljus för elitspel så visar ungdomarna framfötterna.
I våras vann U17-pojkarna silver i USM och U17-tjejerna brons i DM. Och i september vann Pontus Nilsson och Jacob Link NM-brons med U17-landslaget och Arno Slipac blev uttagen i All star team efter en turnering med U19-landslaget.

Blir en utmaning

– Det ser bra ut. Vi har en stor ungdomsverksamhet och många har tagit klivet upp från Volley 2000. Nu väntar sexmanna jämfört med fyrmanna som man spelar i yngre år. Det blir en utmaning, konstaterar Stefan Sjöström.
På seniorsidan har Lunds VK både ett herr- och damlag i Superettan södra. Stefan Sjöström är själv tränare för herrlaget.
– Vi har tappat några, men fått behålla de tongivande spelare. Dessutom har vi värvat en spelare från Falkenberg. I stort sett har vi samma trupp och det känns positivt. Vi ligger ett snäpp högre än i fjor med en högre lägstanivå. Det känns som vi har en bra chans.

Stefan Sjöström. Foto: Andreas Holm

Stefan Sjöström. Foto: Andreas Holm

Lunds VK

Både dam- och herrlagen har hemmapremiär i Superettan södra den 21 oktober i Idrottshallen. Först ut är herrarna som möter Warberg volley (klockan 14) och damernas match mot Hylte/Halmstad B börjar direkt efteråt.

Publicerad 16 October 2012 09:30