Stefan Sjöström, ordförande och tränare för Lunds VK:s herrlag ser fram emot klubbens utmaningar att nå eliten inom tre år. Foto: Andreas Holm

Stefan Sjöström, ordförande och tränare för Lunds VK:s herrlag ser fram emot klubbens utmaningar att nå eliten inom tre år. Foto: Andreas Holm

”Har lagt en bra grund”

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. Klubben är inne på fjärde året och har redan hunnit kvala till eliten. Men det är med långsiktighet som Lunds VK ska etablera sig i toppen.

Tidigare i år föll herrarna i kvalet till elitserien. Damerna å sin sida spelade sig till en allsvensk plats och slutade där femma. Man ska heller inte räkna bort klubbens ungdomar vars U13 blev Skånemästare och nyligen blev U17-laget trea på SM.

En bra grund

– Vi har lagt en bra grund och nu flyter det på. Vi är ambitiösa, vill mycket och vill göra saker på rätt sätt för att lyckas, säger klubbens ordförande Stefan Sjöström och nämner bland annat förra sommarens byggnation av Borgarparkens Beach Arena.
2009 slogs två Lundaklubbar ihop, blev Lunds VK och redan efter fyra år är man ett väletablerat lag.

Eliten om tre år

Klubben har en treårsplan där man inom tre år både ska ha dam- och herrlaget i elitserien. År 1 har precis passerat där herrarna tog sig till kval men föll med 2-0 i matcher mot Sollentuna. I fjor fick klubben tacka nej till elitspel på grund av ekonomiska skäl.
– Men det ska vi inte göra igen. Vi har arbetat hårt i föreningen för att skaffa oss sponsorer och öka våra intäkter, säger Sjöström.

Ordföranden har precis börjat arbeta heltid i klubben för att öka intresset för volleyboll. Man är aktiv på sociala medier och har en välbesökt hemsida. Kidsvolleyn för de allra yngsta är allt mer populär.

Sedan är det inte helt fel med framgångar menar Stefan Sjöström. I fjor vann bland annat USM-silver och klubben har fostrat landslagsspelare som både Jacob Link och Arno Slipac.
– Vi har härliga utmaningar framför oss. Jag är nöjd med hur det gått men det kan alltid bli bättre, menar Stefan Sjöström och ler.Publicerad 19 April 2013 09:00