Stefan Sjöström, ordförande och tränare i Lunds VK. Foto: Andreas Holm

Stefan Sjöström, ordförande och tränare i Lunds VK. Foto: Andreas Holm

Målet:

att nå elitseriespel

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. I år är målet allsvenskan och kval till elitserien. Redan nu är herrarna i Lunds volleybollklubb på god väg med sju raka segrar i superettan.


– Vi har åtta poäng ner till tvåan i serien. Steg ett är att nå allsvenskan och sedan kval till elitserien, förklarar Stefan Sjöström, tränare för herrlaget tillika ordförande i Lunds VK.
Hastigheten i anfalletsspelet, servarna och mer rutin är Stefan Sjöströms förklaring på herrlagets framgång i år.
Även klubbens b-lag spelar i superettan, så även damernas a-lag (i skrivande stund fyra i tabellen).
– En dröm vore ju givetvis att alla tar sig till vårens allsvenska seriespel och att a-lagen därefter tar sig vidare till elitserien, säger Sjöström, som kunde se sitt herrlag kvala till elitserien redan i våras.


Då blev det förlust mot Sollentuna VK. Redan förra år sedan var det aktuellt med elitseriekval för både damer och herrar. Då föll allt på ekonomin.
– Pengarna för elitspel finns nu. Men vi vill inte bara gå upp utan hålla oss kvar och då krävs det ökade intäkter på ett par hundratusen kronor för att klara det. Men vi vill inte tumma på något och exempelvis ta pengar från ungdomsverksamheten.
På den punkten är Stefan Sjöström bestämd.
– Vi ska värna om vår barn - och ungdomsverksamhet. Där är vi starka, framgångsrika, har duktiga ledare och dessutom växer framförallt kidsvolleyn, berättar Sjöström som tillägger att klubben nu har både elit, ungdom och motionsvolley. Nytt för säsongen är klubbens egen motionsserie med 17 deltagande lag.

Klubben har även fått nya lokaler i Idrottshallen.
– Äntligen har vi fått en perfekt mötesplats med egen lokal på samma plats vi spelar våra a-lagsmatcher, kommenterar Sjöström.

Fotnot: Efter att denna artikel publicerats i pappersformat spelade Lunds VK:s herrlag mot Falkenberg B. Seger med 3-0 innebar att laget redan nu säkrat seriesegern med två omgångar kvar att spela.

Publicerad 27 November 2013 12:00