Emil Borna, Max Borna, Nils Berlin och Sebastian Ayre jublar tillsammans med tränaren Henrik Borna efter lagets SM-guld. Foto: Privat

Emil Borna, Max Borna, Nils Berlin och Sebastian Ayre jublar tillsammans med tränaren Henrik Borna efter lagets SM-guld. Foto: Privat

Efterlängtat SM-guld till LVK

Av
Andreas Holm

VOLLEYBOLL. De har fått hänga silvermedaljer runt halsen flera gånger om. Men i SM fick Lunds VK:s U13-killar få stå högst på pallen.
– De har samlat silver på hög ett tag, vann SM-silver i fjor som ett år yngre i klassen och fick äntligen stoltsera med guld i SM. Killarna har verkligen väntat på ett guld, säger Henrik Borna, tränare för Lunds VK U13.


Under gruppspelet vann LVK samtliga tre matcher med 2-0 i set och avancerade som gruppetta direkt till semifinal med ännu en seger. I final väntade Habo.
– En hård match med högt tryck. Deras servar var tuffa och de vann första set. Men vi snackade ihop oss i paus och hittade både glädjen och fick igång vårt vassa anfallsspel, berättar Henrik Borna vars adepter tog två raka set och vann med 2-1.

Laget bestående av Sebastian Ayre, Nils Berlin, Max Borna och Emil Borna har lirat ihop ett tag. Tre av spelarna har dessutom volleybollen i familjen, med storasyskon som spelar.
– Ett gäng fantastiskt duktiga spelare som fått mycket beröm för sitt spel när vi varit på turneringar och matcher. Det är kul att se klubben lyckas med sin ungdomsverksamhet.

Nu är inomhussäsongen över. För en del spelare väntar träning inför beachvolleysäsongen. Bland annat blir det beach-SM i Falkenberg i juli-augusti och för de duktiga spelarna Max och Emil Borna (silver från beach-SM i fjor) väntar talangläger i Falköping.

Publicerad 14 May 2014 09:00