Marcus Nilsson och svenska herrlandslaget ska spela tre träningsmatcher i Lund mot Vitryssland inför kommande EM-kval mot Estland. Foto: Robert Boman, falkenbergsbild.se

Marcus Nilsson och svenska herrlandslaget ska spela tre träningsmatcher i Lund mot Vitryssland inför kommande EM-kval mot Estland. Foto: Robert Boman, falkenbergsbild.se

Landskamper avgörs i Lund

Idrottshallen gästas åter igen av landslagsstjärnor

Av
Andreas Holm

LUND/VOLLEYBOLL. Förra året höll svenska herrlandslaget ett förberedande läger i Lund inför andra kvalomgången till EM. Väl där tog sig Sverige vidare till en ny kvalrunda. För att komma väl förberedda till årets kval mot Estland väljer landslaget att åter igen ladda för fullt i Lund. Det glädjer lokala laget Lunds VK.

– De verkade vara nöjda med besöket i fjor och vill kanske återuppliva ett lyckat koncept som ledde till kvalseger i fjor, menar Stefan Sjöström från Lunds VK.

Själva har klubben inte varit särskilt inblandade i landslagsledningens val av lägerort. Snarare har landslaget hållt igång kontakten med Lunds VK och hörde av sig tidigare i år för att få komma tillbaka.
– Det är fantastiskt kul, både för Lund och oss som klubb att ta emot landslaget, menar Sjöström.
– Vi väljer Lund för att det är en bra plats med goda förutsättningar att vara på. Vi var här i fjol och trivdes väldigt bra. Dessutom är Lunds VK en välorganiserad förening, säger Sveriges team manager Claes-Göran Eriksson i ett pressmeddelande.

I laget saknas Lundafostrade Arno Slipac, given landslagsspelare i fjor, men knäskadad i år.
– Jag tror vi sett honom här om han varit frisk, säger Stefan Sjöström.

Men världsstjärnor som Marcus Nilsson och Malmöfostrade liberon Anton Wijk Tegenrot kommer till Lund för att ställas mot redan EM-klara Vitryssland i tre matcher i Idrottshallen den 15, 16 och 17 maj.

Kvalet om en plats till EM avgörs den 24 maj i Estland och 31 maj i Halmstad. 
Om Sverige går vidare är det första gången på 22 år som herrlaget spelar ett europamästerskap.

Publicerad 08 May 2015 06:00